Praktiline töötuba "Meie aiasaadused köögis"
Üllatage oma peret, sõpru ja kolleege uue maitse ja oskusega! Küsk projekt "Aiast aeda Kiili vallas".
Kui
Sulle meeldivad uued oskused, maitsed ja väljakutsed, siis on see töötuba
Sinule! Koolitus-töötuba annab teile võimaluse rikastada oma toidulauda ja
saada juurde selleks vajalikke teadmiseid ning oskusi. Töötoa eesmärgiks on
tutvustada osalejatele/huvilistele tammetõrude kasutamise võimalusi ja seda
mitte tõruloomakeste tegemiseks vaid hoopis kommide ja kookide valmistamiseks.
Jõulu- ja aastavahetuse pidustused on lähenemas ja seega saate juurde veel
erilisi ideid, teadmisi ja oskusi, millega oma lähedasi üllatada.
Koolituse
käigus keskendume kahele olulisele viljale – üks meie oma Eestimaine väeka
tamme tõru ja teine – mitte vähem väekas Lõuna – Ameerika kakaouba. Kuidas
nende kahe kooslusest ja väekusest maksimumi võtta, seda koos arutleme ja
proovimegi.
Töötoa
käigus vestleme tamme- ja kakaopuu, nende viljade ja saaduste ajaloost,
müütidest ja tegelikkusest ning valmistame maitsvaid trühvleid, milles seguneb
mõlema vilja vägi. Ja et vägi tõeliselt valla päästa, valmistame rüüpeks
tammetõru “kohvi”.
Lisan
siia lingi pakendite ostmise kohta juhuks, kui keegi soovib mõne töötoas
valminud trühvli juba kenasti ära pakkida:
Pakendid:
http://suhkrukunst.ee/search. php?orderby=position&orderway= desc&search_query=karp+ kommile+maiustus
Teeseene koolitus
Paljud
meist teavad või mäletavad teeseent oma vanavanemate köögist ja aeg – ajalt on
püütud seda väärtuslikku “kodulooma” populariseerida ning meelde tuletada.
Teeseen
on mikroobiderühm, kes suhkruga magustatud jahedas tees kasvades toodavad
teevette rohkesti erinevaid vitamiine ja bioaktiivseid aineid.Tema teaduslik
nimetus on Medusomyces gisevii Lindau. Levinud on ka nimetus kombucha.
Täna
räägitakse palju tervislikust toitumisest ja erinevate toitude/toiduainete ning
nende valmistamise mõjudest inimestele.
Koolitus
– töötoa eesmärk on toitlustustöötajatele ja – huvilistele anda teeseene näol
veel üks omanäoline abimees – “tööriist”. Koolituse käigus tutvume teeseene
kasulike omadustega ning tema kasutusvõimalustega, mis ei piirdu sugugi vaid
tervistavate jookide valmistamisega. Valmistame ja ergutame oma maitsemeeli
teeseenega marineeritud köögiviljadega ning uurime – proovime, kuidas teeseent
lihatoitude valmistamisel kasutada. Koolitaja Kristi Lehtla.
Koolitus toimub 25 nov kella: 18.00 - 20.00 Luigel Ööbiku 2.
Koolituse tasu inimese kohta 3€ tasuda kohapeal sularahas.
Ette registreerimine oluline, kuna selle järgi soetatakse töötoa materjalid.
Teata enda tulekust: kiilinaisselts@gmail.com või tel: 5101780
Kommentaarid
Postita kommentaar