Praktiline töötuba "Meie aiasaadused köögis"



Üllatage oma peret, sõpru ja kolleege uue maitse ja oskusega! Küsk projekt "Aiast aeda Kiili vallas".

 Kui Sulle meeldivad uued oskused, maitsed ja väljakutsed, siis on see töötuba Sinule! Koolitus-töötuba annab teile võimaluse rikastada oma toidulauda ja saada juurde selleks vajalikke teadmiseid ning oskusi. Töötoa eesmärgiks on tutvustada osalejatele/huvilistele tammetõrude kasutamise võimalusi ja seda mitte tõruloomakeste tegemiseks vaid hoopis kommide ja kookide valmistamiseks. Jõulu- ja aastavahetuse pidustused on lähenemas ja seega saate juurde veel erilisi ideid, teadmisi ja oskusi, millega oma lähedasi üllatada.
Koolituse käigus keskendume kahele olulisele viljale – üks meie oma Eestimaine väeka tamme tõru ja teine – mitte vähem väekas Lõuna – Ameerika kakaouba. Kuidas nende kahe kooslusest ja väekusest maksimumi võtta, seda koos arutleme ja proovimegi.
Töötoa käigus vestleme tamme- ja kakaopuu, nende viljade ja saaduste ajaloost, müütidest ja tegelikkusest ning valmistame maitsvaid trühvleid, milles seguneb mõlema vilja vägi. Ja et vägi tõeliselt valla päästa, valmistame rüüpeks tammetõru “kohvi”.

Lisan siia lingi pakendite ostmise kohta juhuks, kui keegi soovib mõne töötoas valminud trühvli juba kenasti ära pakkida:


Teeseene koolitus

 Paljud meist teavad või mäletavad teeseent oma vanavanemate köögist ja aeg – ajalt on püütud seda väärtuslikku “kodulooma” populariseerida ning meelde tuletada.
Teeseen on mikroobiderühm, kes suhkruga magustatud jahedas tees kasvades toodavad teevette rohkesti erinevaid vitamiine ja bioaktiivseid aineid.Tema teaduslik nimetus on Medusomyces gisevii Lindau. Levinud on ka nimetus kombucha.
Täna räägitakse palju tervislikust toitumisest ja erinevate toitude/toiduainete ning nende valmistamise mõjudest inimestele.
Koolitus – töötoa eesmärk on toitlustustöötajatele ja – huvilistele anda teeseene näol veel üks omanäoline abimees – “tööriist”. Koolituse käigus tutvume teeseene kasulike omadustega ning tema kasutusvõimalustega, mis ei piirdu sugugi vaid tervistavate jookide valmistamisega. Valmistame ja ergutame oma maitsemeeli teeseenega marineeritud köögiviljadega ning uurime – proovime, kuidas teeseent lihatoitude valmistamisel kasutada. Koolitaja Kristi Lehtla.

Koolitus toimub 25 nov kella: 18.00 - 20.00 Luigel Ööbiku 2.

Koolituse tasu inimese kohta 3€ tasuda kohapeal sularahas.
Ette registreerimine oluline, kuna selle järgi soetatakse töötoa materjalid.

Teata enda tulekust: kiilinaisselts@gmail.com või tel: 5101780 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kiili Tervisekool Dr. Meelika Lutter "Vaktsineerimine" 17.03.2016 kell 18.00

Leivategemise töötuba